Tilasuunnittelupalvelut

Tilasuunnittelu

Tilasuunnittelulla tarkoitetaan tilojen käytännöllisyyden ja toimivuuden parantamista. Hyvin tyypillisiä kohteita suunnittelussa ovat juuri tilamuutoskohteet. Keittiötä halutaan laajentaa, kylpyhuoneen yhteyteen halutaan rakentaa sauna, lisäsäilytysratkaisuja kaivataan tai pohditaan, kuinka saataisiin tiloihin luotua kolmas makuuhuone tai ullakkotilat valjastettua asuinkäyttöön. Hyvin usein tehdään myös esimerkiksi uudiskohteissa valmiisiin rakennuspiirustuksiin sisustussuunnittelun myötä pieniä muutoksia.

Toimitilasuunnittelussa lähdetään muokkaamaan tiloja yritysten tarpeeseen usein reilummallakin kädellä. Tyhjät tilat muokataan juuri kulloisenkin yrityksen tarpeisiin tai jo olemassa olevien tilojen toiminnallisuutta parannetaan.

Tilasuunnittelun jälkeen yhteistyö jatkuu valaistus-, pintamateriaali- ja värityssuunnittelulla, kiinto- ja irtokalustesuunnitelmilla sekä tekstiilisuunnitelmilla. Olemme sovittaessa mukana tarvittavilta osin myös projektinhallinnassa, mikä tarkoittaa työmaakäyntejä ja esimerkiksi tarjouspyyntöjen tekemistä tai tuotteiden tilauksia työmaalle.

Pintamateriaalisuunnittelu

Oikeanlaisten materiaalien valitseminen kulloiseenkin tilaan on ehdottoman tärkeää tilojen kestävyyden ja käytännöllisyyden kannalta. Saat avuksesi suunnittelijan materiaalitietämyksen ja voit olla varma, että valitut materiaalit täyttävät tilojen pintamateriaaleille asetetut vaateet. Pintamateriaalit toimivat koko sisustuksen pohjana. Yleensä jo tässä vaiheessa saatat tuntea voimattomuutta lukuisien vaihtoehtojen edessä.

Hyvän sisustussuunnittelijan tehtävänä onkin löytää sisustuksen punainen lanka ja helpottaa sinun työtaakkaasi rajaamalla materiaalivalintoja, jotka sopivat tyylillisesti ja ominaisuuksiltaan juuri teidän projektiinne. Sinun ei tarvitse ravata rautakaupoissa ja laattaliikkeissä. Näet materiaalit toimistollamme paikanpäälle koottuna. Mallinnuskuvat helpottavat hahmottamaan tilojen rakentumista ja pääset näkemään jo tässä vaiheessa valmista pintaa!

Suunnitteluprojekti mielessä?

OTA YHTEYTTÄ

Kiintokalustesuunnittelu

Kiintokalustesuunnittelulla tarkoitetaan kiinteiden kalusteiden suunnittelua, kuten erilaisten säilytysratkaisuiden, keittiöiden, kodinhoitohuoneiden ja esimerkiksi kylpyhuoneiden kalustesuunnittelua. Suunnittelua ohjaa esteettisyyden lisäksi vahvasti toiminnallisuus. Mikä on juuri sinun tapasi toimia tiloissa yhdistettynä suunnittelun lainalaisuuksiin.

Suunnittelun alussa valitsemme yhteistyökumppanit ja toivotut toimittajat, joiden mallistoita käyttämällä saamme projektin käyntiin. Esimerkiksi keittiösuunnittelussa ja kylpyhuonesuunnittelussa kalustesijoittelua määrittävät paljolti myös talotekniset asiat, joihin saat suunnittelijan asiantuntemuksesta apua. Mittapiirustusten avulla pääsemme pyytämään teille tarjoukset kiintokalusteista tai voit halutessasi kilpailuttaa eri toimittajia.

Irtokalustesuunnittelu

Irtokalustesuunnitelma kannattaa olla riittäviltä osin laadittuna pohjakuviin jo aikaisessa vaiheessa. Sillä, miten kalusteet sijoittuvat tilaan on merkitystä esimerkiksi valaistuksen ja sähkötöiden kannalta. Alkuvaiheessa ei tarvitse vielä tehdä tarkkoja päätöksiä irtokalusteista, mutta kokonaisuuden hahmottamisen kannalta suuntaa voidaan alkaa jo hahmottelemaan. Usein parhaaseen lopputulokseen päästään projektissa, kun koko palvelukokonaisuus tilataan sisustussuunnittelijalta ainakin irtokalustesuunnitteluun saakka.

Valaistussuunnittelu

Valaistuksen suunnitteluun vaikuttaa aina tilan käyttötarkoitus. Kauttamme saat valaistussuunnitelmat, jotka sisältävät kiinto- ja irtovalaistuksen sekä valonohjauksen. Suuremmissa kokonaisuuksissa toimimme yhteistyössä sähkösuunnittelijoiden ja -urakoitsijoiden kanssa. Valaistuksella pystytään luomaan eri tunnelmia tiloihin ja muunneltavuudella pystymme lisäämään tilojen käyttömukavuutta. Toimitiloissa valaistussuunnittelu on osa toimivaa työergonomiaa.

Tekstiilisuunnittelu

Tekstiilisuunnittelulla pystytään luomaan viihtyisiä, yksilöllisiä ja viimeisteltyjä tiloja. Oikein tilaan ja käyttötarkoitukseen valitut kankaat ja tekstiilit kestävät aikaa ja kulutusta. Tekstiilit vaikuttavat suuresti myös tilan akustiikkaan. Tyypillisin tekstiilisuunnittelun kohde ovat verhot ja matot, mutta usein näiden lisäksi jatketaan suunnittelua muihinkin kodin tekstiileihin. Verhosuunnittelun yhteydessä valitaan myös verhotanko tai verhokiskoratkaisut ja ripustukset. Pääset hyödyntämään suunnittelijan materiaalituntemusta ja vältyt virheostoksilta. On hyvä muistaa, että julkisissa tiloissa materiaalivaateet ovat täysin erilaiset kuin kotisisustamisessa.

Toimitilasuunnittelu

Toimitilasuunnittelussa ja suunnittelussa erilaisten yritysten tarpeisiin suosittelemme aina pohtimaan koko palvelukokonaisuuden ottamista sisustussuunnittelijalta, jotta pääsette nauttimaan mahdollisimman viimeistellyistä tiloista.

Liikkeelle lähdetään tilojen kartoittamisesta ja tilasuunnittelusta, jotta tilat palvelisivat valmiina mahdollisimman hyvin loppukäyttäjää, onpa sitten kyseessä yrityksen siirtymien uusiin tiloihin tai nykyisten tilojen toimivuuden parantaminen.
Työympäristöjen suunnittelussa esimerkiksi ergonomiaan, akustiikkaan ja yleiseen työhyvinvointiin pystytään vaikuttamaan hyvällä suunnittelulla. Hyvin suunniteltu työympäristö parantaa asiakaskokemusta ja tukee yrityksen liiketoimintaa.

Projektikoordinointi

Voimme yhdessä miettiä, miten voimme auttaa teitä projektinhallinnassa parhaalla mahdollisella tavalla. Projektinhallinta voi sisältää mm. työmaakäyntejä, tuotetilauksia ja tarjouspyyntöjen tekoa. Hyvin tyypillisesti mukanaoloamme on toivottu urakoitsija- ja suunnittelupalavereissa sekä yhteistyössä projektin muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Säännöllisillä työmaakäynneillä pystymme seuraamaan työmaan edistymistä ja mahdollisesti puuttumaan hyvissä ajoin työmaalla havaittuihin ongelmiin.

Suunnitteluprojekti mielessä?

OTA YHTEYTTÄ